og flotte områder som vi vil besøke
Det som gjør den lyciske vei så spesiell er det tette forholdet til historien. Lycia opplevde en stor periode med velstand og unik kultur før det falt i hendene på grekerne, og deretter romerne. Siden kom også arabere og korsfarere. Spor etter dem alle er synlige langs ruten, fra sunkne byer til rester av gamle, hugde steiner som ligger naturlig slengt på geitenes beitemark.
Kayakoy (spøkelsesbyen)
I 1923, etter den gresk-tyrkiske krigen måtte alle de 2000 innbyggerne i Kayakoy, tvangsflytte fra byen og til Hellas. Dette var en avtale mellom Tyrkia og Hellas som sa at alle kristne grekere skulle ut av Tyrkia og tyrkiske muslimer ut av Hellas. Totalt ble nærmere 2 millioner mennesker tvangsflyttet som en direkte følge av denne avtalen.
I dag kan man rusle rundt i byen å se tomme hus, kirker og butikker stå der som et dystert minnesmerke over en turbulent tid.
Patara ruinene
Patara var i antikken en viktig havneby som spilte en betydelig rolle i handelen og politikken i middelhavsverdenen i århundrer. Byen var et viktig religiøst sentrum og en travel havn. I dag vitner godt bevarte ruiner, som det imponerende teateret, parlamentsbygningen og fyret, om Pataras rike fortid.
Kas
Kas ligger omtrent midt mellom Antalya og Fethiye. En koselig by med fargerike hus, trange brosteinsgater og imponerende havn. Omgitt av spennende arkeologiske steder og deilig tyrkisk mat, sier reklamen 😊
Den nedsunkne by Kekova
En by som delvis forsvant under vann etter et jordskjelv.
De evige flammene i Chimera
I nærheten av Olympos ligger ildfjellet Yanartas. Her kan vi se et utrolig naturfenomen, flammer som i 2500 år har kommet opp av fjellet. Mytene sier at det er et ildsprutende monster som kaster flammene ut av berget, mens andre kommer med en kjedelig forklaring og sier at det er lommer av gass som antennes når de reagerer med oksygen.